U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Podotherapie algemeen

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat die veroorzaakt worden door het afwijkend functioneren van de voeten. Een podotherapeut houdt zich voornamelijk bezig met het toepassen van niet-operatieve correcties aan voeten, nagels en tenen.

Podotherapeut word je als je de 4-jarige fulltime HBO-opleiding tot podotherapeut met goed gevolg hebt afgesloten bij Fontys Hogeschool te Eindhoven of Saxion Hogeschool te Enschede. Sinds 1982 valt de podotherapeut onder de paramedische beroepen in Nederland. Middels de BIG-wet met daarin onder andere artikel 34 is het beroep podotherapeut in 1997 definitief wettelijk vastgelegd. Dit betekent onder andere dat de titel "podotherapeut" een beschermde titel is (de term “podotherapie” niet en kan dus door iedereen gebruikt worden).

Sinds 2011 is de podotherapeut direct toegankelijk. Dit betekent dat u rechtstreeks bij mij een afspraak kunt maken, zonder verwijzing van uw (huis)arts. Het maken van een afspraak met een verwijzing heeft echter wel de voorkeur: uw (huis)arts heeft dan namelijk geconcludeerd dat u het beste bij een podotherapeut terecht kunt met uw klachten in plaats van bijvoorbeeld bij de pedicure of orthopedisch schoenmaker. Heeft u geen verwijzing, dan ben ik genoodzaakt extra tijd in te plannen voor een intake om te kunnen beoordelen of ik iets voor u kan betekenen

 

    

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?